Kropskultur

Ærlige kvindekroppe

En smuk og informativ bog om kvindekroppen, der viser et nuanceret billede af kroppens mangfoldighed.

Mange kvinder er kede af eller skammer sig over deres krop. Igennem otte år har Heidi taget billeder af nøgne kvinder til sit projekt ”I ærlighed og kærlighed – portræt af kvindekroppen”. Bogen indeholder dels tekster fra kendte kvinder, der ærligt forholder sig personligt eller fagligt til kvindekroppen. Dels smukke, upolerede billeder af kvindekroppe for at vise kroppens forskelligartethed og et mere realistisk kropsideal, end tidens kvinder bliver præsenteret for, fx på sociale medier, i tv-programmer og reklamer.

Heidi Maxmiling (f. 1970) er fotograf uddannet fra DR og selvstændig fotograf siden 1995 under navnet maxmilling.dk. Sideløbende har hun været fastansat på Aller Media i seks år. Har gennem tiden bl.a. haft kunder som DR, TV2-Sport, Hjerteforeningen, Sundhedsstyrelsen, Dansk Kvindesamfund, Politiken, TV3. 

– Heidi har over 30 års erfaring som fotograf.- Med tekstbidrag fra bl.a. Emilia Van Hauen, Silja Okking og Janni Pedersen.

Køb bogen her


Anna Bogdanova

Jeg har fået lov til at bidrage til Heidi Maxmilings fantastiske, vigtige bog “Ærlige kvindekroppe”. Slutresultatet kan du se til i kommentarer

Et kernebudskab i kapitlet jeg har skrevet, er at vejen til et bedre forhold til vores krop og stærkere selvbillede, går igennem kroppen først. Vi skal turde se, røre og bevæge vores krop. I kraft af dét, skabes der et mere detaljeret billede af kroppen i hjernen og et bedre “ejerskab” af kroppen.

Når vi ikke vil elle tør se, røre, bevæge, bliver kroppens forskellige dele fremmedgjort, hjernen mister kontakt og forudsigelighed – og øger derfor alarmberedskabet, således at input fra denne kropsdel (og tanker om den) bliver i højere grad fortolket som potentielt farlige signaler og resulterer i både øget smerteoplevelse og ubehag.

I en undersøgelse jeg lavede for et par år tilbage, var der blandt de knap 2.500 kvinder, som besvarede undersøgelsen kun 6,34 %, som ikke oplevede et anstrengt forhold til deres krop.

Over halvdelen undgår helst at se – og blive set – fra halsen og ned. Og det er et problem. For det er svært at elske dét man ikke kender, og dét som gør ondt.

Men når du udforsker kroppen, stimulerer sanserne – syn, følesansen og led/muskelsansen – med positive oplevelser og et nysgerrigt og ikke dømmende blik, grundlægger du et bedre forhold til din krop.

Tanker, sansning og bevægelse skal gå hånd i hånd.

Derfor er Heidis bog så vigtig. Det må have været en livsændrende oplevelse for de modige kvinder, som stiller op i deres smukke nøgenhed, med hver deres historie og i hver deres livsfase.

Jeg tror også, at det bliver en livsændrende bog for de kvinder, der læser – og ser – den. I bogen er der også en række kvinder, som deler deres meget forskellige perspektiver på kroppen, som både rørte mig dybt og gjorde mig klogere.

Jeg selv, hvordan mit forhold til min krop er blevet defineret gennem store livsbegivenheder, som blandt andet tæller et stresskollaps i en alder af 23, to fødsler og min mors for tidlige død — og fortæller mere om forbindelsen mellem hjerne og krop.

Køb bogen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *