Beretninger

Sauna ved Ejerslev Havn – 4/5 2024

Af Michael Hedegaard

Det er morgen den 4. maj 2024. Skyerne hænger lidt tungt og en gang imellem drypper det lidt fra oven. Heldigvis siger vejrudsigten dog, at det skal klare op i løbet af eftermiddagen, hvilket passer perfekt, da DN MidtVest har store planer for dagen!

Mobilsaunaen skal nemlig luftes denne dag. Kl. 16 mødes de første – de friske – for at gå en tur rundt om lagunen ved Ejerslev Havn. Et naturskønt område, hvor man på den 1,2 km lange rute går rundt om den lagune, der er skabt efter mange års graven efter moler. En tur der klart kan anbefales, hvis man kommer på disse kanter.

Kl. 16.30 ankom Henning med mobilsaunaen, som blev placeret få meter fra vandkanten. Herefter blev der smidt godt med brænde i ovnen, så saunaen kunne komme op i temperatur.

De nyindkøbt skilte blev sat frem, så de forbipasserende kunne se hvem vi var og hvorfor vi var der – samt ikke mindst at de kunne få en gratis tur i saunaen.

Efter lidt tid begyndt saunaen at blive varm og de første smed tøj. Nogen listede direkte ind i saunaen, mens de lidt sejere typer først tog en dukkert i fjorden.

Efter lidt tid begyndte folk at blive lidt urolige. Men det var heldigvis blot folks maver der rumlede. Så grillen blev startet op, så folk kunne grille deres pølser og bøffer. Og snart sad folk på rad og række rundt om de opstillede borde og spiste deres medbragte festmåltider, mens snakken gik lystigt både på langs og på tværs af bordene.

Efter spisningen var der fri leg. Det vil sige, at nogen badede i fjorden, nogen fik varmen i saunaen og andre sad omkring bordene og snakkede. Vejret var klaret op og det var næsten blevet skyfrit. Vinden havde lagt sig og efterladt en næsten spejlblank fjord, som dog fik lidt krusninger på overfladen, når nogen skulle køles af efter en tur i saunaen.

I løbet af aftenen fik vi besøg af en lille håndfuld gæstesejlere fra havnen, der var på gåtur langs vandet. Friske, som søens folk jo er, så smed herrerne straks tøjet og sprang i fjorden, mens hustruerne blev sendt tilbage til bådene efter håndklæder. Lidt efter kom hustruerne tilbage med håndklæder, så de kunne tilslutte sig herrernes pendulering mellem fjord og sauna.

Solen gik ned kl. 21.15, og en god dag var ved at være ved vejs ende. Så sauna og borde blev pakket sammen og en efter en forsvandt bilerne fra parkeringspladsen. Til sidste var der kun spor i sandet og minderne om en hyggelig aften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *