FAQ om naturisme

Denne side er skrevet til dig, for hvem naturisme er en ny idé. Det er altid rart at få svar på de mange store spørgsmål inden man kaster sig ud i nye ting. Her på siden har vi forsøgt at svare på nogle af de oftest stillede spørgsmål:

– Skal jeg være nøgen hele tiden på naturistcamping?
– Hvad gør jeg, når jeg har menstruation?
– Er det ikke vildt sexet at være naturist?
– Hvad hvis jeg får erektion?
– Må jeg have badetøj på til naturistsvømning?
– Er naturister fanatiske vegetarer, der ikke ryger eller drikker alkohol?
– Hvad er aldersgruppen for naturister?
– Går naturister op i om man barberer sin kønsbehåring?
– Hvad er forskellen på Danske Naturister og Dansk Naturist Union?
– Må man bade nøgen ved stranden?

Skal jeg være nøgen hele tiden på naturistcamping?

Nej. Hvis vejret ikke er varmt eller om aftenen når det bliver køligt tager man selvfølgelig tøj på. Hvis man har været uheldigt at blive solskoldet kan det også være smart at tage tøj på.
Som ny naturist får du den tid du skal bruge før du sikkert helt af dig selv smider det tøj som du jo i sidste ende er taget af sted for at få lejlighed til at tage af.
Som udgangspunkt kan man sige at man tager tøj på, hvis man har en grund til det – eller blot har lyst til det. Som ny naturist er det meget naturligt at man ikke har lyst til at være nøgen hele tiden, men tager det i mindre bidder.
Læs desuden vores guide til god opførsel når du er på naturistcamping.

Til toppen

Hvad gør jeg, når jeg har menstruation?

naturist menstruation

Du kan sagtens gå med tøj på i den periode, hvis du har det bedst med det.
Naturistcampingpladserne har dog deres egne uskrevne regler. F.eks. er det ikke velset kun at gå i trusser, det forventes at man bruger shorts eller sarong som minimum. Kontakt evt. den enkelte campingplads for nærmere info. Til naturistsvømningen gælder den faste regel om ingen påklædning altid.

Til toppen

Er det ikke vildt sexet at være naturist?

Næh – det er ikke specielt sexet. Når folk har smidt tøjet er al mystikken ligesom væk. Naturisme handler om at have et sundt forhold til nøgenhed. Og nøgenhed er ganske enkelt en påklædningsmæssig tilstand (eller mangel på samme!), mens sex er en handling – noget man gør. Naturisme handler altså kun om, at man kan være nøgen hvis man har lyst, fordi det er gået op for én, at tøj i nogle situationer kun er noget vi har på fordi vi har ‘lært’ at det har man på – uden at der i øvrigt er nogen logik i dette.
Ligesom andre mennesker, opfatter de fleste naturister sex som en privat sag, naturisme og sex er derfor to så absolut forskellige ting.

Til toppen

Hvad hvis jeg får erektion?

Det er faktisk ikke så seksuelt opstemmende at være nøgen, som man skulle tro. Derfor sker det ret sjældent, at man får erektion sådan uden videre. Samtlige mandlige naturister har haft denne frygt og de er ikke anderledes end alle andre mænd.
Men naturister ved godt, hvordan det kan være at være ny naturist. Derfor er man forstående for, hvis du skulle få erektion. Dog forventes du at være lidt diskret, da det ikke er passende at have erektion offentligt. Fx kan du lægge dit håndklæde over, lægge dig på maven eller gå et afsiddes sted hen til det er gået over.

Til toppen

Må jeg have badetøj på til naturistsvømning?

bikini badetøj

Nej. Alle – både voksne og børn – bader uden badetøj. Når alle de andre er nøgne, så vil man sikkert også føle sig mærkelig til mode, hvis man er den eneste der har badetøj på.

Til toppen

Er naturister fanatiske vegetarer, der ikke ryger eller drikker alkohol?

Nej. På det punkt er naturister helt almindelige mennesker og udgør et bredt udsnit af landets almindelige befolkning, både med henhold til alkohol, tobak og spisevaner.
Men naturister er ofte glade for naturen og tænker nok lidt ekstra på naturen og miljøet – måske fordi man føler sig i bedre kontakt med naturen når man er nøgen?

Til toppen

Hvad er aldersgruppen for naturister?

Naturisme er for alle aldersgrupper; børn, unge, modne og gamle. Danske Naturister organiserer medlemmer fra 15 år og opad, men har også ungdomsafdelingen Danske Unge Naturister (DUN), som udelukkende er for personer fra 15 til 29 år.

Til toppen

Går naturister op i om man barberer sin kønsbehåring?

intimbarbering kønsbehåring naturist

Nej. Ligesom nogle naturister barberer ben og nogle har overskæg, så er der nogle naturister som studser eller barberer deres kønsbehåring og andre som ikke gør. Det er helt og aldeles op til dig hvordan du vil se ud, det skal folk nok respektere. Så det er ikke noget man behøver tænke nærmere over.
En undersøgelse foretaget af Ekstrabladet i 2009 viste følgende omkring intimbarbering:
Mand: Er du intimbarberet?
25,02% Nej
26,52% Trimmer
27,55% Barberer boller
20,91% Helt glat

Kvinde: Er du intimbarberet?
16,61% Nej
22,03% Trimmet
18,37% Glatte læber
42,99% Helt glat

Til toppen

Hvad er forskellen på Danske Naturister og Dansk Naturist Union?

Hvis man skal prøve at fremhæve forskelle på de to store danske naturistforeninger, så er den væsentligste forskel nok deres fokusområde. Dansk Naturist Union er stærkt præget af camping-naturisme, altså naturisme udøvet på landets naturist-campingpladser. Danske Naturister er derimod mere bredt favnende og arbejder også med strandnaturisme, naturistsvømning, naturist-sport mv.

Til toppen

Må man bade nøgen ved stranden?

Ja, det er som udgangspunkt tilladt at bade nøgen ved alle danske strande, blot man opfører sig anstændigt. Strandsex og anden seksuel provokerende adfærd er altså ikke tilladt. Men det kan være en god idé kun at bade nøgen der hvor der er tradition for det, eller at lægge sig et lidt øde sted på stranden, så man mindsker risikoen for at støde nogen med sin nøgenhed. Du kan finde strande med tradition for nøgenbadning på www.strandguiden.dk
Læs mere om lovgivningen omkring nøgenhed her.

Til toppen

Har du et spørgsmål du ikke har fundet svaret på her på siden, er du velkommen til at stille det her >>>