Svømning

Naturist- og nøgensvømning

Rundt omkring i landet arrangeres svømning for naturister. Omkring 2002 startede Danske Naturister med at arrangere naturistsvømning i Lystrup ved Århus. 10 år senere i 2012 arrangerer foreningen svømning 8 steder i landet og samtidig er flere almindelige svømmeklubber begyndt at eksperimentere med at udbyde naturistsvømning.

Hvad er naturistsvømning?

Naturistsvømning er egentligt som at tage i svømmehallen i den almindelige åbningstid, og dog, for der er visse forskelle:

  1. Man har selvfølgelig ikke badetøj på.
  2. Der er fælles omklædning for begge køn, hvilket kan være en fordel for børnefamilierne, da der så hele tiden er to forældre til at holde styr på børnene.
  3. I forbindelse med naturistsvømning er det nogle steder muligt at få massage.
  4. Under eller efter svømningen er der ofte mulighed for at få en kop kaffe og et stykke frugt eller kage.
  5. Men den største forskel er måske, at man ved naturistsvømning snakker med de andre besøgende. Hvis man tager i svømmehallen i den normale åbningstid, så oplever man sjældent, at folk falder i snak med andre. Man holder sig for sig selv. Det gør man ikke ved naturistsvømning, her snakker man med alle, også dem man ikke kender på forhånd.
  6. Naturisterne er med til at holde badebassinet rent, da de ikke bruger snavset badetøj og ingen foretager den obligatoriske afvaskning iført badetøj – en tendens der desværre er stigende blandt tekstilbadere, hvorfor svømmehallerne er nødt til at komme mere klor i vandet.

På kortet nedenfor kan du se hvor i landet der er mulighed for naturistsvømning.

Jylland
Durup (ved Skive) >>>
Børkop >>>  

Fyn og øerne
Nyborg >>>

Sjælland
Frederiksberg >>>
Blovstrød >>>
Herfølge >>>  
Korsør >>> 

Hvad fortæller medierne om nøgensvømning?

Hvad der skete, da jeg gik nøgen i Frederiksberg Svømmehal – 12/10 2017