Rødhus Klit Camping

Med starten på campingsæsonen 2022 åbner Rødhus Klit Camping op for at man kan være naturist på en lille del af campingpladsen.

Besøg Rødhus Klit Campings hjemmeside her.

Pladsen

Rødhus Klit Camping er beliggende i den smukkeste natur. Mellem Klithede, skov og strand. Stranden ligger kun 800 m fra Rødhus Klit Camping. Rødhus er et autentisk gammelt ferieområde, beliggende 8 km syd for Blokhus.

Naturistpladserne ligger i ‘Rynkeby’. Der er i øjeblikket 7 naturistpladser, men der er mulighed for at udvide antallet af pladser. Naturistområdet er markeret med rødt.

I øjeblikket skal man gå påklædt for at bruge toilet- og badebygning. Dog etableres der inden længe en simpel udendørs bademulighed i naturistområdet.

Alle pladserne er omkranset af bevoksning af træer og buske, hvilket giver masser af læ.

Faciliteter

Morgenbrød kan bestilles til afhentning i pladsens lille kiosk, hvor der også sælges is, slik, og drikkevarer.

Der er mulighed for at spille tennis, bordtennis, minigolf og krolf, hvilket er gratis for vores gæster.

Der er mulighed for at leje vildmarksbad på dagsbasis, dette må anvendes uden tøj, og er afskærmet.

Stranden

Hvis man vil til stranden tager turen ca. 10 minutter til fods (0,9 km). Tager man bilen kan man enten holde på parkeringspladsen 2-300 meter fra vandkanten eller man kan køre ned på stranden.

Hvis man fra nedkørslen drejer mod syd/venstre, så kommer man ind på den del af stranden der ofte bruges af naturister. Hele stranden fra Ejstrup til Rødhus bruges ofte af naturister.

Tips & tricks

  • Der er masser af muligheder for fantastiske vandreture lige uden for Rødhus Klit Camping. Tranum Klit Plantage ligger lige i baghaven, og her kan man gå i mange timer. (2700 hektar), derudover er der de flotte hedelandskaber, og turene til stranden og de omkringliggende gamle sommerhusområder.
  • Fosdalen, Bulbjerg, Thorup strand, Slettestrand og Svinklovene er et must at se, disse ligger syd for Rødhus Klit Camping
  • Blokhus, Løkken og Lønstrup, Rubjerg Knude fyr skal man se, hvis man kører nord for Rødhus.
  • Store Vildmose, der engang omkransede en stor del i Vendsyssel, ligger øst for Rødhus, og er et fantastisk kultur/naturområde.

Besøg Rødhus Klit Campings hjemmeside her.

Medlemsrabat til DN-medlemmer

Medlemmer af Danske Naturister kan ved overnatning på naturistområdet mod fremvisning af medlemskort få 20% rabat på pladsleje og persongebyr i forårs- og efterårssæsonen.

Baggrundshistorie

Rødhus Klit Camping blev etableret i slutningen af 50´erne. Den er en af Naturstyrelsens campingpladser, der for 2 år siden blev solgt til private.

Det er valgt at Rødhus Klit Camping skal bevare sit autentiske udtryk, så den er holdt i den stil som den blev etableret i for mange år siden. Det er kendetegnende for pladsen at den er velholdt og drives bæredygtigt og klimavenligt. Dvs vi genbruger materialer, vedligeholder og reparerer i stedet for at købe nyt, når det kan lade sig gøre. Det synes vi giver mening. Træet der anvendes til at lave bordbænkesæt med, har vi ofte selv fældet og udfører selv arbejdet.

At drive en campingplads Som Rødhus Klit Camping er et stort arbejde, da det er en ”skov” campingplads. Her er masser af gamle, vindblæste træer, og buske som omkranser både de enkelte enhedspladser, men også omkranser selve pladsen. Så for at sikre både lys og læ, skal der skoves en del hver vinter. Det træ der fældes indgår i driften af campingpladsen, enten som flis, brænde, hegnsmateriale o.l.