Beretninger

På naturistlejr for første gang

Jeg vil med denne artikel prøve at fortælle lidt om min første oplevelse med at tage på naturist-lejr. Sigtet med artiklen er dels at fortælle om hvad man laver på en naturist-lejr, og dels hvordan det er for første gang at deltage i et naturist-arrangement, i dette tilfælde en naturist-lejr. Først vil jeg fortælle lidt om de tanker jeg gjorde mig forud for lejren, og dernæst hvordan det rent faktisk forløb på lejren.

Før lejren

Forud for lejren havde jeg gennem et par år alene taget ud et øde sted for at sole mig og bade nøgen, men med tiden blev jeg lidt træt af det, da det er lidt ensomt alene. Jeg ville derfor gerne finde nogen, som jeg kunne tage af sted sammen med, således at jeg havde lidt selskab. Jeg fandt derfor frem til Danske Naturister på Internettet, hvor jeg tænkte, at der måtte være chance for at finde lidt selskab til strandture og hvad man ellers kunne finde på at foretage sig nøgen – uden at det involverede sex.

Jeg var dog lidt nervøs for hvordan jeg ville reagere på at se de andre nøgne, navnlig kvinderne. Ville jeg få erektion, blive grinet af og bandlyst i al fremtid fra foreningens arrangementer? Det tænkte og bekymrede jeg mig en del over, hvilket vist er en meget udbredt bekymring for mænd, der ikke har prøvet naturismen før.

Via Danske Naturisters hjemmeside fik jeg kontakt med en kvinde, der var 7-8 ældre end mig selv, som var utrolig hjælpsom til at svare på alle de spørgsmål jeg havde. Jeg tror, at frygt i høj grad forårsages af uvidenhed, og derfor var det rigtig rart at have denne ”insider”, der havde været naturist gennem en årrække, som jeg kunne stille mine spørgsmål til, og derved minimere min usikkerhed. Det var spørgsmål alt fra hvad gør man hvis man får erektion? Hvad laver man af aktiviteter? Hvornår må man have tøj på? Og mange andre spørgsmål…

Efter nogen tid spurgte hun om jeg ikke skulle med på Danske Naturisters sommerlejr, hvilket jeg dog var noget skeptisk overfor til at begynde med. Dels fordi man jo skulle være nøgen, men også fordi jeg ikke er så udadvendt en personlighed, og jeg var derfor bange for ikke at blive en del af fællesskabet. Men efter lidt overtalelse meldte jeg mig til lejren. Hvis jeg skulle prøve det, så kunne det lige så godt være nu, det ville sikkert ikke blive lettere af at vente. Det eneste jeg ville få ud af at vente var flere ensomme strandture, så jeg kunne lige så godt tage chancen nu.

På lejren kunne man vælge enten at sove i eget telt, på sovesal eller eget værelse. Jeg valgte at betale lidt ekstra og dermed få et værelse for mig selv, så jeg havde et lille tilflugtssted, hvis det skulle gå helt galt for mig på lejren. På deres hjemmeside fandt jeg så en, som jeg kunne komme op at køre med fra Århus til lejren, så jeg kun skulle med toget fra Aalborg til Århus.

Dagen for lejren oprundede og jeg havde fået pakket en taske med tøj til 8 dage, selvom lejren kun varede 4 dage. Man skal jo være på den sikre side, også selvom det er en naturist-lejr! Jeg satte mig i toget mod Århus for at mødes med ham, som jeg skulle op at køre med det sidste stykke vej til lejren.

Ankomsten

Det viste sig at være en mand midt i halvtredserne, som jeg havde fået kørelejlighed med. Trafikken var temmelig tæt, så vi fik god tid til at sidde og snakke, da turen tog næsten en time ekstra pga. den tætte trafik. Det var også hans første naturist-lejr, så han var også lidt spændt på hvad vi skulle ned til, men han havde dog prøvet at være til naturist-svømning et par gange i Århus.

Vi ankom til lejren kl. 15.45 og blev modtaget af to andre deltagere, som kunne fortælle os, at arrangørerne lige havde lidt IT-problemer, så der ville lige gå nogle minutter før vi kunne blive indkvarteret. Så vi udnyttede tiden til at tage et lille kik på faciliteterne og hilse på de flere deltagere som mødte op mens vi ventede. Lejren bestod af tre sammen-byggede bygninger, hvor den ene var værelsesfløj og dagligstue, den anden fløj var køkken, spisesal og sovesale og den sidste fløj var kiosk og kontorer.

Der gik lidt tid og så havde de fået computeren op at køre, så vi kunne blive indkvarteret. Jeg fik mit værelse, og så gik jeg ned for at pakke ud.

Af med kludene

Mens jeg pakkede ud, så kunne jeg se ud gennem døren, at folk begyndte at gå nøgne ude på gangen. Indtil videre havde jeg ellers ikke set nogen være nøgen. Så for ikke at trække pinen ud, og for ikke at risikere at være den eneste der havde tøj på, så smed jeg også selv tøjet da jeg var færdig med at pakke ud. Så tog jeg det medbragte håndklæde, som jeg havde fået fortalt, at man altid skulle have med sig, da man ikke bare måtte sætte sig, men at man af hygiejniske årsager altid skulle sætte sig på fx et håndklæde. Jeg trak vejret dybt og gik så ud på den mennesketomme gang, men jeg kunne høre, at folk sad ude på gårdspladsen. Nu var jeg glad for, at man altid skulle have et håndklæde med sig, for det kunne jo også bruges til at dække sig lidt til. Jeg gik så mod gårdpladsen med håndklædet hængende foran mig, så det sådan set kun var numsen der var bar.

Kort efter stod jeg i døren ud til gårdspladsen, hvor jeg gik ud og stillede mig tæt ved døren, diskret holdende håndklædet foran mig. Det ville jo være rart med en let flugtvej, hvis der skulle ske et uheld ”dernede”. Der var nok cirka 20 personer ude på gårdspladsen, hvoraf de fleste også var afklædte som jeg selv. Folk sad og snakkede over en øl eller kop kaffe, og de virkede helt upåvirket af, at de fleste af dem faktisk var nøgne.

Der gik dog heller ikke mange minutter, før jeg selv havde vænnet mig til min nøgenhed og fandt det naturligt. De fleste andre var jo også nøgne, og folk snakkede som de sikkert ville have gjort på enhver anden lejr, så nøgenheden virkede naturlig og ikke spor seksuel, som jeg jo på forhånd havde været lidt bange for.

Dagene på lejren

De fire næste dage bød på flot sommervejr, så jeg havde god mulighed for at vænne mig mere til nøgenheden. Dagene på lejren gik med ture ned til stranden, som kun var 500 meter fra lejren, hvor vi gik nogle ture langs vandet og selvfølgelig var lidt ude at bade selvom vandet endnu ikke var blevet alt for varmt. Der blev også spillet kroket, badminton, petanque og diverse andre medbragte spil. Om aftenerne blev der holdt lejrbål med lidt sang, og bålet blev også udnyttet til at varme sten, som så senere skulle bruges til at lave en svedehytte, hvilket var et stort hit blandt mange af lejrens deltagere. Og endelig blev der også brugt en del tid på bare at snakke samt nyde solen med eller uden en god bog.

Efter fire dage var jeg igen hjemme i Aalborg, hvor jeg kunne se tilbage på en lejr, hvor alle de bekymringer og forbehold jeg på forhånd havde haft omkring erektion osv. måtte blive til skamme. De havde faktisk ret, når de sagde, at erektion ikke er et problem, for nøgenheden virkede naturlig og uden en seksuel undertone, hvilket jo er det man frygter at den har, når man endnu ikke har prøvet naturismen og er bange for at få erektion. Men min erfaring har i hvert fald været, at det er en helt grundløs bekymring, hvorfor jeg er sikker på, at det ikke er sidste gang jeg skal af sted. Jeg oplevede nemlig nøgenheden på lejren som meget naturlig og befriende, og det giver en helt anden og mere autentisk oplevelse af omgivelserne – hvad enten det var at gå gennem skoven ned til vandet, gå langs vandet eller svømme i vandet.

Skrevet af Michael Hedegaard, 28 år – 23/7-2007

6 thoughts on “På naturistlejr for første gang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *